Zemiakový základ, mleté mäso a syr vám pomôžu vytvoriť naozaj fantastickú večeru podľa tejto inšpirácie z youtube.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
450 g mletého mäsa
1 cibuľu
rastlinný olej
kôpor
soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku podľa chuti
kúsok masla
granulovaný cesnak
400 g konzervovaných lúpaných paradajok
100 g tvrdého syra
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a povaríme v hrnci s vodou asi 15 – 20 minút.
Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju nadrobno, orestujeme na troche oleja a pridáme mleté mäso.
Podusíme za občasného premiešania asi 10 minút.
Osolíme, pridáme granulovaný cesnak, červenú papriku, čierne mleté korenie a 200 g lúpaných paradajok.
Uvarené zemiaky si scedíme, pridáme maslo, nasekaný kôpor a rozpučíme pučidlom na kašu.
Z tej tvarujeme naolejovanými rukami guľky, ktoré jemne sploštíme a uložíme na plech.
Pomocou pohára urobíme v strede každej jamku na plnku.
Do každej jamky nastrúhame tvrdý syr a navrstvíme plnku z mletého mäsa.
Nakoniec ešte zasypeme strúhaným syrom aj zhora, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút pri teplote 200 °C.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: