Veľmi šťavnaté rezy s kyslou smotanou od Martinky: Chutí úplne ako Tiramisu – recept tak úžasný, že ho pýtala aj svokra!

Skvelý koláč od Martinky a naozaj chutí ako tiramisu. je jednoduchý a absolútne fantastický, určite skúste!

Skvelý koláč od Martinky a naozaj chutí ako tiramisu. je jednoduchý a absolútne fantastický, určite skúste. Recept pýtala aj svokra, ktorá je výborná cukrárka.

Postup:

1 Hera (alebo maslo)

25 dkg práškového cukru

6 žĺtkov

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

25 dkg hladkej kávy

sneh zo 6 bielkov

Poleva na vrch:

1/4 l rozpustenej kávy

2 lyžice kakaa (granka)

3 lyžice práškového cukru

1 lyžica rumu

Krém:

2 smotany na šľahanie

2 stužovače

1 kyslá smotana

2 lyžice práškového cukru (200 g)

Granko na posypanie

Postup:

Najskôr pripravíme cesto, vyšľaháme heru (alebo maslo) s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva a celkom nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na vyššom pekáč, po upečení ihneď poprepichujeme dierky (dávam dve špajle k sebe) a husto popicháme po celej piškóty, potom necháme trochu vychladnúť.
Uvaríme si 1/4 l rozpustnej kávy a necháme trochu vychladnúť. V miske zmiešame 2 lyžice kakaa (alebo Granka), 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžicu rumu, všetko premiešame s kávou tak, aby nám vznikla riedka zmes. Zmesou polejeme pomocou lyžice celý povrch koláča, zmes sa zapije do dierok, potom necháme úplne vychladnúť.
Ušľaháme šľahačky s cukrom a stužovačom, pridáme kyslú smotanu, natrieme na buchtu a posypeme grankom.
Je najlepšie, keď sa urobí deň vopred, sú naozaj výborné, vždy sa po nich len zapráši.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mimibazar