Výborný krém do tort, dezertov, alebo len tak s čerstvým ovocím. Ak aj vy uvažujete, čo dobré pripraviť pod zub, tento nápad vám určite zachutí.
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany
Kôru z jedného citróna
2 vajcia
180 g kryštálového cukru
3 lyžice hladkej múky
250 g masla
1 vanilkový lusk alebo 1 lyžičku vanilkového extraktu
Postup:
Smotanu zmiešame s vajíčkami, jadrom z vanilkového lusku, kôrou a nakoniec primiešame aj múku a cukor. Premiešame metličkou tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.
Teraz celú misku preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania necháme v kúplei kým zmes nezhustne.
Potom krém zložíme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Keď je krém vychladnutý, našľaháme zmäknuté maslo a po lyžičkách ho všľaháme do krému. Krém má nadýchanú hladkú konzistenciu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Jarmila P.
obr: webcukraszda