Chutí ako zmrzlina: Neodolateľný krém do pečených aj nepečených dezertov, na leto ako stvorený!

Tento recept si určite zapíšte, na leto je tento krém ako stvorený!

Výborný krém do tort, dezertov, alebo len tak s čerstvým ovocím. Ak aj vy uvažujete, čo dobré pripraviť pod zub, tento nápad vám určite zachutí.

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany

Kôru z jedného citróna

2 vajcia

180 g kryštálového cukru

3 lyžice hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g masla

1 vanilkový lusk alebo 1 lyžičku vanilkového extraktu

Postup:

Smotanu zmiešame s vajíčkami, jadrom z vanilkového lusku, kôrou a nakoniec primiešame aj múku a cukor. Premiešame metličkou tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.

Teraz celú misku preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania necháme v kúplei kým zmes nezhustne.

Potom krém zložíme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Keď je krém vychladnutý, našľaháme zmäknuté maslo a po lyžičkách ho všľaháme do krému. Krém má nadýchanú hladkú konzistenciu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Jarmila P.

obr: webcukraszda