plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chuť tohto dezertu vám roztopí srdce: Veľmi chutný a rýchly recept!

Nepečený dezert so sušienkami a lahodným krémom, ktorý si zamilujete s celou rodinou.

Dezert je taký chutný, že si ho vaši najbližší budú žiadať viackrát do týždňa.

 

 

Úžasný recept na jemný čokoládový dezert z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.

Potrebujeme:

1 vajce

štipku soli

50 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

20 g múky

20 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

50-60 g masla

300 g čokoládových sušienok

Na polevu:

180 g mliečnej čokolády

90 g smotany na šľahanie

90 g mletých arašidov

Postup:

 

 

Do rajnice pridáme vajce.

Ďalej pridáme štipku soli, cukor a vanilkový cukor.

 

Nasypeme múku, škrob a metličkou vymiešame do hladka.

Na dvakrát pridáme mlieko a vymiešame.

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

 

 

Potom do krému pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

Na dno sklenenej formy naukladáme sušienky.

 

 

Nanesieme vrstvu krému a rozotrieme ho po celej ploche.

Naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

 

 

Pridáme ďalšiu vrstvu krému.

A nakoniec pridáme ešte jednu vrstvu sušienok a krému.

 

 

Do menšej misky pridáme nalámanú čokoládu.

Nalejeme horúcu smotanu a metličkou vymiešame krém.

 

 

Do čokoládovej zmesi nasypeme mleté arašidy a zamiešame.

Polevu nalejeme na vrch dezertu a vložíme do chladničky do úplného stuhnutia.

 

 

Po zachladení môžeme dezert servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes