plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chudobné rezne: Tento nápad z kapusty a syra ma naučila ešte moja starká, je to dobrota nad dobroty!

Mäkučké vo vnútri a krásne chrumkavé na povrchu. Vyskúšajte výborný nápad, ako pripraviť obyčajnú kapustu a premeniť na skutočne výborné jedlo. Ja by som to mohla jesť pokojne aj každý deň.

Mäkučké vo vnútri a krásne chrumkavé na povrchu. Vyskúšajte výborný nápad, ako pripraviť obyčajnú kapustu a premeniť na skutočne výborné jedlo. Ja by som to mohla jesť pokojne aj každý deň.

Potrebujeme:

1 stredne veľkú hlávku kapusty

4 vajcia

3 lyžice hladkej múky

Kyslú smotanu podľa potreby

200 g tvrdého syra nakrájaného na tenké plátky

Soľ a korenie podľa chuti

Kôpor

Olej

Postup:

Celú hlávku kapusty dáme do hrnca s vodou (vodu aj trochu osolíme), prikryjeme a necháme variť, kým sa listy samé nezačnú oddeľovať a nebudú priesvitné.

Uvarené listy vyberieme a necháme vychladnúť, potom z nich odstránime zhrubnuté časti na spodku listov.

Vajíčka rozmiešame s múkou, pridáme soľ, korenie a trochu a nadrobno nakrájaného kôpru – vďaka kôpru získa cestíčko ešte lepšiu chuť. Podľa potreby pridáme do cestíčka aj kyslú smotanu.

Listy si rozprestrieme, na jednu polovicu uložíme plátok syra a zabalíme ako balíček. Obalíme v cestíčku – môžeme aj dvakrát a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes