Chutí ako vyprážaný: Výborný syr v trojobale pečený v rúre!

Povedala som si, že na dnešný obed vyskúšam niečo iné, ako klasický olejom nasiaknutý vyprážaný syr. Podarila sa mi takáto super chrumkavá, zdravšia alternatíva z rúry. Je skvelý a hoci trochu vytiekol, s ťažkým vyprážaným syrom sa to nedá ani porovnať.

Povedala som si, že na dnešný obed vyskúšam niečo iné, ako klasický olejom nasiaknutý vyprážaný syr. Poradila sa mi takáto super chrumkavá zdravšia alternatíva z rúry. Je skvelý a hoci trochu vytiekol, s ťažkým vyprážaným syrom sa to nedá ani porovnať.

Potrebujeme:

8-10 plátkov údeného syra (ja som použila taliansky údený syr scamorza, ale môžete zvoliť aj iný druh)

Hladkú múku

Domácu strúhanku

Olivový olej

Postup:

Plátky syra obalíme ako v klasickom trojobale, najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Potom som ešte raz obalila vo vajíčku a strúhanke.

...

Syr uložíme na plech vystlaný pergamenom a pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Pečieme pri teplote 190 stupňov 10-12 minút pri ventilátore a potom som na 3 minúty zapla funkciu gril. Vyberieme z rúry a môžeme okamžite podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: blog.giallozafferano