Chrumkavý pečený karfiol lepší ako mäso: Pripravený za pár minút, voňavý a nadpozemsky chutný!

S týmto receptom od kuchára z youtube si doma pripravíte v rúre tento lahodný pečený chrumkavý karfiol.

Minimum tuku a fantastická chuť zaručená.

Vysmážaný už nerobím, toto je bomba!

Potrebujeme:

1,3 kg karfiolu

150 g strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 strúčik cesnaku

100 g hladkej múky

3 vajcia

5 lyžíc extra panenského olivového oleja

1 čajová lyžica talianskych byliniek

2 čajové lyžičky petržlenovej vňate

50 g strúhaného parmezánu

soľ

korenie

Dip (voliteľné):

200 g kyslej smotany

100 g jogurtu

petržlenová vňať

soľ

korenie

citrónová šťava

Postup:

Karfiol si rozdelíme na ružičky, vložíme do hrnca s vodou, do ktorej sme pridali soľ.

Ak chcete zabrániť šíraniu typickej „arómy“ pri varení karfiolu, kvapnite do vody aj trochu mlieka. Ide o jednoduchú kuchársku fintu.

Varíme do polo mäkka cca 5 minút.

Potom zlejeme vodu a karfiol vyberieme z hrnca.

 

Do misky si pripravíme strúhanku, pridáme cesnak, olivový olej, talianske bylinky, petržlen a parmezán.

Zmes dobre premiešame.

V tanieri rozšľaháme vajíčka a v ďalšom tanieri si pripravíme múku, v ktorej budeme obaľovať karfiol.

Strúhankovú zmes presypeme do väčšej misky, aby sa nám v nej s karfiolom lepšie narábalo.

Do vaječnej zmesi pridáme pomúčený karfiol a namočíme ho zo všetkých strán.

Potom ho preložíme do strúhankovej zmesi a poriadne ho obalíme.

Obalený karfiol poukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C na cca 15-20 minút.

Ku karfiolu si môžeme prichystať aj rýchly dip.

Do misky si pripravíme smotanu, jogurt, nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.

Zmes dochutíme soľou a korením a všetko spolu dobre premiešame.

Upečený karfiol chutí skvele.

Zvonku je chrumkavý a vnútri šťavnatý.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels