Chrumkavý pečený baklažán so syrom

Mnohí ľudia si myslia, že jedlá bez mäsa sú nudné, mdlé a vždy im bude niečo chýbať. Pri správnej príprave a spojení chutných ingrediencií môžu však tieto pokrmy príjemne prekvapiť. Presne, ako v prípade tejto baklažánovo-syrovej pečenej pochúťky.

Mnohí ľudia si myslia, že jedlá bez mäsa sú nudné, mdlé a vždy im bude niečo chýbať. Pri správnej príprave a spojení chutných ingrediencií môžu však tieto pokrmy príjemne prekvapiť. Presne ako v prípade tejto baklažánovo-syrovej pečenej pochúťky.

Potrebujeme:

2 baklažány

3/4 šálky strúhanky

2 lyžice sušených byliniek (oregano, bazalka…)

Čierne mleté korenie

1 šálku najemno nastrúhaného parmezánu

...

2 vajcia

2 šálky paradajkovej omáčky

Strúhanú mozzarellu

Postup:

Baklažány umyjeme a nakrájeme na hrubšie kolieska.

V miske zmiešame strúhanku, bylinky, čierne korenie a parmezán.

V inej miske zmiešame vajcia s trochou vody.

Každý kúsok baklažánu obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhankovej zmesi.

Na panvici zahrejeme olej a opražíme na ňom kolieska baklažánu po dobu 2 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedý nádych.

Opečené kolieska preložíme na tanier vystlaný papierovými obrúskami.

Na dno zapekacej misy navrstvíme ½ paradajkovej omáčky. Na omáčku navrstvíme kolieska baklažánu a opäť navrstvíme omáčku a strúhanú mozzarellu. Pokračujeme zvyšným baklažánom, paradajkovou omáčkou a mozzarellou.

Vložíme do vyhriatej rúry kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)