Chrumkavý karfiol pečený v smotanovo-syrovom kabátiku

8

Karfiol je vynikajúca zelenina z ktorej sa dá vykúzliť množstvo skvelých jedál. Ak chcete vyskúšať niečo iné, ako vysmážaný karfiol, prinášame vám tip na skutočne výborný pokrm – chrumkavý karfiol pečený so syrom a smotanou.

Potrebujeme:

Menšiu hlávku karfiolu

5 vajec

100 ml mlieka

200 ml smotany 10%

2 lyžičky parmezánu

50 g strúhaného syra (Gouda)

Trochu strúhanej mozzarelly

Soľ

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

3 krajce chleba – rozmixované na drobnú drť

1-2 lyžice múky

Postup:

Karfiol uvaríme v osolenej vode domäkka. V miske vyšľaháme žĺtky s mliekom, smotanou, múkou a syrmi (časť parmezánu si odložíme na neskôr).

V inej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a následne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. V tejto zmesi obalíme uvarený karfiol.

Potom karfiol preložíme do zapekacej misy a nanesieme naň zvyšok zmesi. Nakoniec karfiol posypeme chlebíkovou drťou, petržlenovou vňaťou a posypeme zvyšným parmezánom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút, alebo kým povrch karfiolu nie je zlatistý.

Vyberieme z rúry a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár