plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste jedli! Mäsko šťavnaté a koža krásne chrumkavá!

Chrumkavé, pikantné pečené bravčové mäso s kožou: Lahôdka pre všetkých milovníkov mäsa!

Bravčové mäso je u nás veľmi obľúbené a dokážeme ho pripraviť na rôzne spôsoby.

 

 

O niečo menej však v mäsiarstve siahneme na bravčový bôčik a to je veľká škoda!

Famózny recept na chuťovo neodolateľné pečené bravčové mäso z portálu receptkiraly.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového bôčika s kožou

hrubozrnnú soľ

čerstvo mleté čierne korenie

2 PL horčice

1 veľkú hlavu cesnaku

 

 

2 červené cibule

1 veľkú vetvičku rozmarínu

4 malé vetvičky tymianu

2 jablká

Postup:

Kožu na mäse narežeme nožom priečne a pozdĺžne.

Dobre potrieme soľou, aby sa dostala medzi narezanú kožu.

Posypeme čiernym korením.

 

 

Potom votrieme do mäsa horčicu a  zabalíme do fólie.

Položíme do misky a vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň si pripravíme ostatné prísady:

Jablko ošúpeme a nakrájame na štvrtiny, rovnako aj cibuľu nakrájame na štvrtiny.

Mäso vložíme do hlbokej panvice spolu s jablkom, cibuľou, strúčikmi cesnaku, tymianom a rozmarínom.

 

 

(Ak máte sušené koreniny, pridajte ich počas marinovania a vo výrazne menšom množstve ako čerstvé).

(Po upečení sa koreniny odstránia, vo výpeku ostane len ich aróma).

Pod mäso nalejeme trochu vody.

 

 

Prikryjeme alobalom.

Mäso vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri nižšej teplote (cca 180°C) tri hodiny.

 

 

Potom odstránime alobal.

Zvýšime teplotu a pečieme ďalšiu hodinu, aby zhnedla koža.

Mäso pečieme kožou nahor.

 

 

Tuk nepridávame vôbec, lebo ho netreba.

Zelenina v panvici, jablko a mäso tiež absorbujú chuť korenia a cesnaku, čo je obzvlášť viditeľné na jablkách a cibuli.

Servírovať sa dá všetko okrem sušeného rozmarínu a tymianu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes