Chrumkavé zemiaky so smotanovo-bylinkovou omáčkou

8

Vynikajúce jedlo, ktoré sa hodí ako príloha na slávnostný stôl, ale aj ako rýchly obed či skvelá večera. Zemiačiky sú na povrchu zlatisté, chrumkavé a omáčka im dodáva jemnosť a lahodnú bylinkovú vôňu.

Potrebujeme:

600 g zemiakov

2-3 lyžice rastlinného oleja

220 g kyslej smtany

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku soli

Čierne mleté korenie

2-3 lyžičky nasekaného čerstvého kôpru

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovice. Potom na povrchu každej polovice urobíme ostríme nožom zárezy (viď. obrázok) – zárezy robíme tak, aby sa zemiaky celkom nerozpadli.

Pripravíme si väčšiu panvicu a rozpálime na nej olej, potom na panvicu preložíme zemiaky – počkáme 1-2 minúty a potom znížime plameň. Panvicu prikryjeme a necháme smažiť cca 25 minút. Zemiaky budú na spodnej strane chrumkavé a zlatohnedé a z hornej strany mäkké. Zemiaky nie je potrebné soliť, omáčka im dodá dostatok chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

Témy:


Pridajte svoj komentár