plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepšie ako hranolky: Chrumkavé zemiaky pečené v rúre a predsa chutia ako vyprážané!

Chrumkavá príloha, alebo pochúťka k pivečku či dobrému filmu. Vyskúšajte tieto fantastické pečené zemiaky. Sú úžasné!

Chrumkavá príloha, alebo pochúťka k pivečku či dobrému filmu. Vyskúšajte tieto fantastické pečené zemiaky. Sú úžasné!

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov – umytých a nakrájaných

1 lyžička soli

1 lyžička vegety

3 lyžice hrubej kukuričnej múky

3 lyžice oleja

Postup:

Rúru zahrejeme na 200 stupňov. Na plech na pečenie nalejem olej (takmer všetky 3 lyžice- trochu odložíme na zemiaky) a plech vložíme do zapnutej rúry.

Zemiaky prekrojíme na osminky. Preložíme do misy, pridáme trochu oleja a zmiešame so soľou, vegetou a kukuričnou múkou.

Dobre premiešame a preložíme na horúci plech s rozpáleným olejom. Vložíme späť do rúry a pečieme približne 30-40 minút.

Pečieme na veľko plechu, aby sa zemiaky mohli pekne zapiecť zo všetkých strán. Počas pečenia môžeme 2-3 krát premiešať.

Podávame s obľúbeným dressingom, tatárskou omáčkou, alebo len tak! :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes