Chrumkavé zemiaky pečené na masle

Vôňa masla  a byliniek je tou správnou kombináciou, ktorá dokáže aj obyčajné zemiaky premeniť na výnimočné jedlo. Obzvlášť, ak ide o šťavnaté nové zemiačiky s chrumkavým povrchom. Jednoducho príloha, ktorej sa len tak niečo nevyrovná. :-)

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov (ideálne nových)

3 lyžice masla

Soľ

Tymian, bazalka, oregano, lupienky chilly, rozmarín (príp. iné korenia a čerstvé bylinky podľa chuti)

4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky uvaríme  v šupke v slanej vode. Potom ich očistíme a preložíme do misky. K zemiakom pridáme korenie, čerstvé bylinky a maslo. Premiešame, aby sa zmes byliniek a masla dostala na všetky zemiaky.

Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme 40 -45 minút pri teplote 190 stupňov. Po cca 20 minútach zemiaky otočíme, aby boli chrumkavé zo všetkých strán. Približne 10 min. pred dopečením pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

Podávame samostatne alebo ako vynikajúcu prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: zcukrempudrem