plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé zemiakové tyčinky: Ak máte TRI zemiaky, pripravte si toto chutné jedlo!

Tieto chrumkavé zemiakové tyčinky sú skvelou pochúťkou na zahryznutie, ktorej nikto nebude vedieť odolať.

Sú také chutné a neodolateľné, že ich budete pripravovať pri každej vhodnej príležitosti.

 

 

Výnimočný recept na chrumkavé zemiakové tyčinky z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 červenú papriku

mätu

petržlenovú vňať

100 g syra čedar

5 PL kukuričného škrobu (120 g)

1 ČL soli (8 g)

Na rozvaľkanie:

škrob

Na vysmážanie:

rastlinný olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Nakrájame ich na veľké kusy a vložíme do hrnca.

 

 

Zemiaky zalejeme vodou.

Varíme do mäkka cca 15 minút.

 

 

Z papriky odstránime stonku a jadierka.

Nakrájame na čo najmenšie kocky.

 

 

Mätové lístky otrháme zo stonky.

Nožom ich na jemno nasekáme a vložíme do malej misky.

 

 

Nožom nasekáme petržlenovú vňať.

Vložíme do samostatnej misky.

 

 

Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.

Uvarené zemiaky pretlačíme cez sitko.

 

 

Do misky s pretlačenými zemiakmi pridáme nakrájanú papriku a nastrúhaný syr.

Ďalej pridáme petržlenovú vňať, mätu a špachtľou zmiešame.

 

 

Pridáme škrob, soľ a dobre premiešame.

Potom cesto miesime niekoľko minút rukami.

 

 

Stôl posypeme škrobom.

Cesto rozdelíme na dve časti, preložíme na stôl, posypeme škrobom a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

 

 

Okraje cesta odrežeme.

Cesto nakrájame na tenké plátky.

 

 

Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.

Zemiakové tyčinky vhodíme do horúceho oleja.

 

 

Tyčinky smažíme z oboch strán do zlatista.

Hotové tyčinky naukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes