Táto klasika nikdy nesklame. Vyskúšajte obľúbené zemiakové placky s chutným vylepšením! :-)
Potrebujeme:
8 stredne veľkých zemiakov
1 väčšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
2 vajcia
150 g tvrdého syra nastrúhaného najemno
3 strúčiky cesnaku
3-4 lyžice hladkej múky
Zelenú cibuľu alebo petržlenovú vňať nasekanú nadrobno
Majoránku
Olej na vyprážanie
Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme múku, vajcia, cibuľu, soľ, korenie, majoránku, syr a pretlačený cesnak. Vymiešame jednotné cesto.
Podľa hustoty cesta môžete pridať vajce alebo múku.
Na panvici rozpálime olej a lyžicou formujeme na panvicu jednotlivé placky. Vyprážame z oboch strán dozlatista, odstránime prebytočný olej papierovým servítkom a podávame posypeme zelenou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kurkuma-project