plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé zemiakové placky plnené cuketou, šunkou a mozzarellou: Ingrediencie sú lacné, príprava vám nezaberie veľa času!

Tento recept je skutočným zážitkom, ako chuťou, tak aj vizuálne.

Výborne sa hodí ako hlavné jedlo, prípadne ako snack.

 

 

Fantastický recept z portálu recetteplat na neodolateľné plnené zemiakové placky.

Potrebujeme:

90 g šunky

140 g cukety

6 g soli

25 g parmezánu

6 plátkov mozzarelly

2 vajcia

2 zemiaky

štipku korenia

100 g strúhanky

petržlenovú vňať

bazalku

Postup:

 

 

Zemiaky umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody.

Popicháme ich vidličkou.

Varíme 40 minút od začiatku varu, kým nezmäknú.

 

 

Keď sú uvarené, ošúpeme ich a roztlačíme vo veľkej mise.

Necháme ich vychladnúť.

 

 

V mixéri nakrájame cuketu, petržlenovú vňať a lístky bazalky.

Cuketu s bylinkami pridáme do zemiakovej zmesi.

 

 

Potom do zmesi pridáme vajcia, parmezán, soľ, strúhanku a štipku korenia.

Všetko spolu premiešame, kým nezískame mäkkú zmes (ak je príliš tekutá, pridáme viac strúhanky).

 

 

Pripravíme si papier na pečenie, prípadne tanier a nasypeme strúhanku.

Zemiakovo-zeleninovú zmes rozotierame po lyžiciach.

 

 

Do stredu zmesi pridáme plnku, vložíme plátok šunky, mozzarelly a zatvoríme.

Pomocou vykrajovačky vytvarujeme krokety.

 

 

Placky a krokety obalíme v strúhanke a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech prekryjeme fóliou, vložíme ho do chladničky a necháme 30 minút odpočívať.

 

 

Takto sa placky a krokety zhutnia a pri vysmážaní na panvici sa s nimi bude dobre manipulovať.

Môžeme ich piecť aj v predhriatej rúre 20-30 minút pri teplote 200°C.

Chrumkavú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes