Chrumkavé zemiaky so syrom: Výborná pochúťka hotová za chvíľu, budete sa po nich zalizovať až za ušami!

Ak nemáte veľa času a náhle ste dostali chuť na niečo lahodné, tak rozhodne odporúčame tento recept.

Jemné zemiakové krokety vás dokonale zasýtia a stačí vám len pár ingrediencií.

 

 

Jednoduchý recept na chrumkavú dobrotu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 veľké varené zemiaky (500 g)

soľ

mletú červenú papriku

čierne korenie

petržlenovú vňať

2 PL kukuričného škrobu

Na obalenie:

1 vajce

štipku soli

strúhanku

1 PL parmezánu

petržlenovú vňať

Postup:

V miske roztlačíme zemiaky na kašu, pridáme soľ, mletú papriku, korenie, petržlenovú vňať a všetko premiešame.

Ďalej pridáme kukuričný škrob, zamiešame a rukami vymiesime hladké cesto.

 

 

Cesto na tvrdej podložke rozkrojíme na 5 častí, ktoré potom rukami rozvaľkáme na šúľanec.

Každú časť cesta na výšku pod seba roztlačíme vidličkou (viď video).

 

 

Cesto rozdelíme na 4 menšie časti. Do menšej misky pridáme vajce, štipku soli a vidličkou rozšľaháme.

Do ďalšej misky si pripravíme strúhanku, pridáme parmezán, petržlenovú vňať a všetko poriadne premiešame.

 

 

Cesto najprv namočíme vo vajíčku a potom dôkladne obalíme v strúhankovej zmesi.

Nakoniec ho vysmažíme v horúcom oleji na panvici dozlatista zo všetkých strán.

 

 

Po vysmažení uložíme krokety na servítku na tanieri, aby sa nám vpil olej.

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay