Chrumkavá chuťovka, ktorá je ako stvorená na pohodový piatkový večer strávený v spoločnsoti priateľov alebo vášho obľúbeného filmu. Vyskúšajte túto skvelú domácu dobrotu aj vy!

Potrebujeme:

2/3 šálky teplej vody

1 lyžičku sušeného droždia

½ lyžičky soli

1 lyžičku cukru

200 g slaniny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ½ – 2 šálky hladkej múky

150 g strúhaného syra

1 lyžicu zelených byliniek – voliteľné

Postup:

Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme dochrumkava. Potom spolu s tukom preložíme do misky.

Do teplej vody pridáme kvasnice a cukor. Počkáme cca 10 minút, kým vyjde kvások.

V inej miske zmiešame múku a soľ, pridáme kvások a opraženú slaninku spolu s tukom (je potrebné, aby bol v ceste aj tuk, ak sa teda rozhodneme zvoliť verziu bez slaniny, pridáme 40-50 g rozpusteného masla alebo oleja). Vypravcujeme homogénne mäkké cesto (ak sa nám cesto zdá príliš riedke, pridáme ďalšiu múku). Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť približne 30 minút.

Cesto preložíme na pomúčenú doslu a zmiešame so strúhaným syrom, bylinkami, opäť premiesime a potom rozvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm. Cesto nakrájame na tenké prúžky a potom dvojice prúžkov spolu zatočíme.

Preložíme na papier na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 15 minút alebo kým nie sú na povrchu hnedasté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár