Slávnostná klasika bez vyprážania: Chrumkavé rezne s kvapkou masla, pripravené na plechu!

Vyskúšajte pripraviť nedeľnú klasiku trochu inak. Namiesto vyprážania ich upečte v rúre a namiesto obyčajného trojobalu vyskúšajte fantastickú verziu so syrom, bylinkami a kvapkou masla.

Vyskúšajte pripraviť nedeľnú klasiku trochu inak. Namiesto vyprážania ich upečte v rúre a namiesto obyčajného trojobalu vyskúšajte fantastickú verziu so syrom, bylinkami a kvapkou masla.

Potrebujeme:

1,2 kg kuracích rezňov

3 vajcia

3 lyžice múky

Strúhanku

Soľ, čierne korenie, bazalku

...

50-70 g strúhaného parmezánu

Štipku chilli

1-2 lyžičky cesnakového prášku

100 ml olivového oleja

3 lyžice rozpusteného masla

Postup:

Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov). Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.

Vajcia vymiešame s múkou. Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami. Môžeme dochutiť soľou.

Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke. Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.

Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked