Chrumkavé pochúťka z rúry: Karfiolové nugetky v syrovom cestíčku!

Hľadáte tip na niečo chutné pod zub, ale nechte siahať po mastných slaných pochúťkach? Máte pre vás skvelý recept na zdravšiu a úžasne chutné pochúťku, ktorú pripravíte z obľúbenej zeleniny – karfiolu. Vyskúšajte chrumkavé nugety v lahodnom syrovom cestíčku.

Potrebujeme:

1 karfiolu

2 šálky strúhanky

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

½ šálky strúhaného syru čedar

1 a ½ šálky hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

Olivový olej

Petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Karfiol umyjeme a rozdelíme na čo najmenšie ružičky.

Strúhanku, parmezán a čedar zmiešame v miske.

Ružičky karfiolu obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhankovo-syrovej zmesi.

Obalený karfiol uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 220 stupňov približne 30 minút. Posypeme nadrobno nasekaným petržlenom.

Podávame s obľúbeným dipom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár