Top nápad na slané pohostenie pre návštevy: Chrumkavé pizza kornútky plnené šunkou a syrom

Vynikajúce jedlo, ktoré sú jednoduché na prípravu a budú hviezdou každej rodinnej oslavy či veselej párty s priateľmi. Sú chrumkavé, lahodné a navyše aj skvele vyzerajú. Neváhajte a vyskúšajte ich tiež!

Vynikajúce jedlo, ktoré sú jednoduché na prípravu a budú hviezdou každej rodinnej oslavy či veselej párty s priateľmi. Sú chrumkavé, lahodné a navyše aj skvele vyzerajú. Neváhajte a vyskúšajte ich tiež!

Potrebujeme:

Na cesto:

400 g polohrubej múky

125 ml vody

125 ml teplého mlieka

1 lyžičku kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu sušeného droždia

½ lyžičky soli

2 lyžice oleja

Náplň:

100 g šunky

100 g tvrdého syra

Kečup alebo paradajkovú omáčku podľa chuti

Sušené oregano alebo bazalku

Pikantnú polosuchú salámu podľa chuti

Postup:

V teplom mlieku rozpustíme cukor a droždie. Počkáme, kým vyjde kvások. Medzitým nasypeme do misky múku, soľ, olej, vodu a pridáme kvások. Vymiešame hladké jednotné cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť.

Keď cesto vykysne, preložíme ho na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrojíme z neho 8 kruhov s priemerom približne 14 cm.

fisek-pizze-b569a915f5932cf6bc1791b9b496b0ab_view_l

Každý kruh potrieme kečupom alebo paradajkovou omáčkou. Na kečup uložíme strúhanú šunku alebo plátky šunky, prípadne kolieska salámy. Na každý kúsok navrstvíme trochu strúhaného syra, posypeme korením a potom zabalíme do tvaru kornútku.

fisek-pizze-9f3dbb03d4caa6b73b78604d5184d4d2_view_l

fisek-pizze-927ee9dfc5d079ac4e054d1409b7dfb8_view_l

fisek-pizze-efd3466b3c0f9253708fc3aa64ce219e_view_l

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 250 stupňov, kým povrch kornútkov nebude zlatistý.

Necháme chvíľu vychladnúť a podávame ešte teplé.

fisek-pizze-f3ea150f2f98c3041b7ef2993e346769_view_l

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika