Keď ochutnáte tieto zemiaky podľa receptu z youtube, budete ich pripravovať už len takto. Sú veľmi chutné, chrumkavé a deti ich pýtajú aj samotné!
Potrebujeme:
700 g zemiakov (5 stredne veľkých)
600 ml vody
soľ, čierne korenie podľa chuti
5 PL olivového oleja
20 g rozpusteného masla
20 g kukuričného škrobu
voliteľné: cesnak podľa chuti, petržlenová vňať, bylinky
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie mesiačiky.
Vložíme ich do panvice a zalejeme vodou.
Osolíme a pod pokrievkou povaríme asi 10 minút.
Zemiaky by mali byť uvarené do polo mäkka, scedíme ich, posypeme čiernym korením a kukuričným škrobom, premiešame a to isté urobíme aj z druhej strany.
Použitie sypkej zmesi je tajný zlepšovák z profi kuchyne, vďaka ktorému budú zemiaky nesmierne chutné a chutné.
Pripravíme si olivový olej, aj rozpustené maslo a obe zložky zmiešame.
Polejeme spodok jenskej misy, dobre rozotrieme, navrstvíme zemiaky a potom polejeme aj tie.
Dobre premiešame.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 230 °C asi 30 – 40 minút.
TIP: Ak chcete zemiaky pripraviť na panvici, nalejte olej s maslom na panvicu a opečte zemiaky dozlatista.
Po uplynutí tejto doby zemiaky otočíme, aby boli rovnomerne upečené z oboch strán.
Teraz ich môžete dochutiť napríklad cesnakom s olivovým olejom.
Ak chcete, môžete pridať aj viac masla.
Dopečieme pri tej istej teplote ďalších 30 – 40 minút.
Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: