Chrumkavé opekané zemiaky s maslom a olivovým olejom: K týmto zemiakom nepotrebujete ani mäso a môžete ich pripraviť v rúre, aj na panvici!

Keď ochutnáte tieto zemiaky podľa receptu z youtube, budete ich pripravovať už len takto. Sú veľmi chutné, chrumkavé a deti ich pýtajú aj samotné!

Potrebujeme:

700 g zemiakov (5 stredne veľkých)

600 ml vody

soľ, čierne korenie podľa chuti

5 PL olivového oleja

...

20 g rozpusteného masla

20 g kukuričného škrobu

voliteľné: cesnak podľa chuti, petržlenová vňať, bylinky

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie mesiačiky.

Vložíme ich do panvice a zalejeme vodou.

Osolíme a pod pokrievkou povaríme asi 10 minút. 

Zemiaky by mali byť uvarené do polo mäkka, scedíme ich, posypeme čiernym korením a kukuričným škrobom, premiešame a to isté urobíme aj z druhej strany. 

Použitie sypkej zmesi je tajný zlepšovák z profi kuchyne, vďaka ktorému budú zemiaky nesmierne chutné a chutné.

Pripravíme si olivový olej, aj rozpustené maslo a obe zložky zmiešame. 

Polejeme spodok jenskej misy, dobre rozotrieme, navrstvíme zemiaky a potom polejeme aj tie.

 Dobre premiešame.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 230 °C asi 30 – 40 minút. 

TIP: Ak chcete zemiaky pripraviť na panvici, nalejte olej s maslom na panvicu a opečte zemiaky dozlatista. 

Po uplynutí tejto doby zemiaky otočíme, aby boli rovnomerne upečené z oboch strán.

Teraz ich môžete dochutiť napríklad cesnakom s olivovým olejom.

Ak chcete, môžete pridať aj viac masla.

Dopečieme pri tej istej teplote ďalších 30 – 40 minút. 

Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: