Tieto zemiaky valcujú internet: Nikdy predtým som ich takto nepiekla, ale výsledok neporovnateľný – hranolky už nikto nepýta!

Tento recept na zemiaky je taký fantastický, že si ho zamiloval každý, kto ochutnal. Zemiaky sú úžasne chrumkavé, lahodné a chutné - takto som ich nikdy predtým nepiekla, no odteraz určite budem. Celý trik spočíva v tom, že sa pečú položené v špeciálnej zmesi syru, cesnaku, korenín a soli, ktorá vytvorí na povrchu super-chrumkavú vrstvu.

Tento recept na zemiaky je taký fantastický, že si ho zamiloval každý, kto ochutnal. Zemiaky sú úžasne chrumkavé, lahodné a chutné – takto som ich nikdy predtým nepiekla, no odteraz určite budem. Celý trik spočíva v tom, že sa pečú položené v špeciálnej zmesi syru, cesnaku, korenín a soli, ktorá vytvorí na povrchu super-chrumkavú vrstvu.

Potrebujeme:

10 – 12 malých zemiakov

1/4 šálky roztopeného masla (šálka 220 ml)

strúhaný parmezán alebo iný syr

cesnaková soľ – soľ zmiešaná s cesnakovým práškom

iné korenie (podľa chuti)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rúra prehriata na 200 stupňov

Postup:

Umyte a nakrájajte zemiaky na polovicu. Roztopené maslo nelejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Na maslo navrstvíme syr, nasypeme cesnakovú soľ a prípadne aj ďalšie korenie – všetko tak, aby tvorili rovnomernú vrstvu.

Zemiaky umyjeme a rozkrojíme na polovice, uložíme rozkrojenou časťou nadol.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-40 minút. Že sú upečené zistíte tak, že vidlička ľahko prejde cez zemiak. Nechajte vychladnúť aspoň 5 minút pred odstránením z plechu, inak sa kôra zo syra dostatočne neprilepí na zemiaky. Podávame s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)