plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len 30 MINÚT v rúre a máte domáce žemle lepšie ako z obchodu: Chutné, chrumkavé a striedka jemnučká ako obláčik!

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutí vynikajúco aj na druhý deň.

 

 

Tieto žemle si zamilujete, pretože sú fantasticky chrumkavé a rozvoniava po nich celá kuchyňa.

Vyskúšajte skvelý recept z kanálu SUPER KELINCHAK.

Potrebujeme:

teplé mlieko 200 ml

teplá voda 200 ml

cukor 1 polievková lyžica

suché droždie 1 polievková lyžica

soľ 1 lyžička

maslo 30 g (rozpustené)

múka hladká 600 g (+ -)

dodatočne:

múka na posyp asi 1 polievková lyžica

maslo 25-30 g

Postup:

 

 

V miske zmiešame teplú vodu, teplé mlieko, cukor, soľ a droždie.

Dobre rozmiešame.

Postupne vmiešame múku.

 

 

Vypracujeme hladké cesto.

Prirpavíme si misku, ktorú vymastíme olejom.

Vložíme do nej cesto a prikryjeme fóliou.

 

 

Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice a každú nakrájame na kúsky.

 

 

Vyformujeme jednotlivé buchtičky, ktoré preložíme na plech vyložený papierom.

Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 20 minút.

 

 

Poprášime múkou, každú buchtu narežeme žiletkou.

Do rezu vložíme kúsok masla.

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 25-30 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes