plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikdy by som nepovedala, že pečené stehienka môžu chutiť takto úžasne: Stačí, ak ich obalíte v syrovo-cesnakovej zmesi!

Toto je naozaj vynikajúci recept – úplne najlepšie kuracie stehienka, aké poznám – chrumkavé a pritom bez vyprážania, pečené v rúre a pripravené skutočne rýchlo. Ak máte radi nové recepty, skúste, určite budete spokojní.

Toto je naozaj vynikajúci recept – úplne najlepšie kuracie stehienka, aké poznám – chrumkavé a pritom bez vyprážania, pečené v rúre a pripravené skutočne rýchlo. Ak máte radi nové recepty, skúste, určite budete spokojní.

Potrebujeme:

6 kuracích stehienok dolných

3 stredne veľké zemiaky

4 lyžice oleja (olivový,repkový)

9 lyžíc najemno nastrúhaného syra

6 lyžíc strúhanky

Hladkú múku

1 vajce

1 lyžičku horčice

1 strúčik cesnaku

Sušenú šalviu, rozmarín

Postup:

Pekáč si vymastíme tromi lyžicami oleja. Kuracie stehienka osolíme, okoreníme, obalíme najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajíčku zmiešanom s pretlačným cesnakom a horčicou, nakoniec obalíme v sypkej strúhankovo-syrovej zmesi so sušenými bylinkami.

Zemiaky nakrájame na kolieska, zľahka osolíme a okoreníme a len v strúhankovo syrovej zmesi.

Na plech uložíme zemiaky – ja som dala skôr po okrajoch a do stredu stehienka. Ešte všetko pokvapkáme zvyšným olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 35-40 minút – posledných 5 minút pečenia som zapla funkciu ventilátor.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes