V ideálnom svete by sme mohli jesť naše obľúbené nezdravé pochúťky každý deň a jehodu z nich by určite boli aj vyprážané kuracie stehienka. Realita je však krutá a my vieme, že toto jedlo pre nás vôbec nie je dobré a už vôbec nie zdravé.
Potrebujeme:
1, 3 kg dolných kuracích stehienok
2 lyžice Cajun korenia (toto korenie je zmesou cibule, cesnaku, chilly, bazalky, soli, tymiánu, oregana a čierneho korenia)
1 šálku múky
Trochu tekutého korenia (Worchester)
1 lyžicu kukuričného škrobu
2 vajcia
300 g strúhanky – ideálne domácej ktorá nieje zomletá celkom nadrobno
3 lyžice rozpusteného masla
Najemno nasekanú petržlenovú vňať
Postup:
Rúru nastavíme na 215 stupňov. Do plechu hlbšieho plechu na pečenie vložíme mriežku – alebo môžeme stehienka pripravovať priamo na mriežke v rúre, ale nezabudnite pod ňu niečo podložiť.
Kuracie stehienka umyjeme, uložíme do misky a posypeme korením. Pridáme trochu tekutého korenia
Múku zmiešame s kukuričným škrobom. V samostatnej miske rozšľaháme vajcia a do ďalšej misky uložíme nasypeme strúhanku.
Stehienka obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
Stehienka preložíme na mriežku a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 215 stupňov približne 30 minút.
Nakoniec potrieme rozpusteným maslom a posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: divascancook