Chrumkavé kuracie stehienka bez vyprážania

Úžasne chrumkavé a bez oleja. Vyskúšajte zdravšiu verziu obľúbeného jedla z fastfoodu.

V ideálnom svete by sme mohli jesť naše obľúbené nezdravé pochúťky každý deň a jehodu z nich by určite boli aj vyprážané kuracie stehienka. Realita je však krutá a my vieme, že toto jedlo pre nás vôbec nie je dobré a už vôbec nie zdravé.

Potrebujeme:

1, 3 kg dolných kuracích stehienok

2 lyžice Cajun korenia (toto korenie je zmesou cibule, cesnaku, chilly, bazalky, soli, tymiánu, oregana a čierneho korenia)

1 šálku múky

Trochu tekutého korenia (Worchester)

1 lyžicu kukuričného škrobu

...

2 vajcia

300 g strúhanky – ideálne domácej ktorá nieje zomletá celkom nadrobno

3 lyžice rozpusteného masla

Najemno nasekanú petržlenovú vňať

Postup:

Rúru nastavíme na 215 stupňov. Do plechu hlbšieho plechu na pečenie vložíme mriežku – alebo môžeme stehienka pripravovať priamo na mriežke v rúre, ale nezabudnite pod ňu niečo podložiť.

Kuracie stehienka umyjeme, uložíme do misky a posypeme korením. Pridáme trochu tekutého korenia

Múku zmiešame s kukuričným škrobom. V samostatnej miske rozšľaháme vajcia a do ďalšej misky uložíme nasypeme strúhanku.

Stehienka obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

Stehienka preložíme na mriežku a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 215 stupňov približne 30 minút.

Nakoniec potrieme rozpusteným maslom a posypeme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: divascancook