plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé kuracie rolky s vôňou cesnaku, bez vyprážania: Manžel vyhlásil, že nič lepšie z kuracieho mäso nejedol!

Tento recept je obľúbený hlavne pre môjho muža. Keď to jedol prvýkrát vyhlásil, že lepšie jedlo z kuraciny ešte nemala. Neváhajte vyskúšať na plnenie všetko, čo máte radi. V pôvodnom recepte je síce len šunka, ale nám veľmi chutia aj plnené brokolicou alebo hubami.

Tento recept je obľúbený hlavne pre môjho muža. Keď to jedol prvýkrát vyhlásil, že lepšie jedlo z kuraciny ešte nemala. Neváhajte vyskúšať na plnenie všetko, čo máte radi. V pôvodnom recepte je síce len šunka, ale nám veľmi chutia aj plnené brokolicou alebo hubami.

Potrebujeme:

Kuracie prsia – podľa toho, koľko porcií chcete robiť

Šunka

Maslo

Červená paprika

Petržlenová vňať

Citrónová šťava

Voliteľné: uvarená brokolica (nemusí byť)

Na obalenie:

Hrnček rozpusteného masla zmiešaného s 3 strúčikmi pretlačeného cesnaku

Na sypkú zmes:

2 hrnčeky strúhanky

1 hrnček nastrúhaného syra

petržlenová vňať

soľ korenie

Postup:

Rozklepeme si plátok mäsa, obalíme ho v zmesi z masla a cesnaku a potom v sypkej zmesi.

Na obalený plátok poukladáme šunku, uvarenú brokolicu (ak ju použijete) zrolujeme (môžeme zabezpečiť špáradlom) a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Roládky posypeme mletou paprikou a nasekanou petržlenovou vňaťou, či iným obľúbeným korením a pokvapkáme citrónovou šťavou šťavou. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry na cca 20 minút pri 170 stupňov.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes