Chrumkavé kuracie prsty so sezamom

Namiesto klasický kuracích rezňov, vyskúšajte niečo nové – kuracie tyčinky obaľované v kefírovo-sezamovom cestíčku.

Namiesto klasický kuracích rezňov, vyskúšajte niečo nové – kuracie tyčinky obaľované v kefírovo-sezamovom cestíčku. Môžete ich servírovať ako hlavný chod, alebo ako slanú chuťovku s čerstvou zeleninou a obľúbenou omáčkou.

Potrebujeme:

1 šálka = 250 ml

500 g kuracích pŕs

1 šálku strúhanky (ideálne domácej, nie príliš jemne mletej)

½ šálky kefíru (alebo riedkeho bieleho jogurtu)

3 lyžice sezamu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky mletej sladkej papriky

2 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie rezne nakrájame ostrým nožom na pásiky. V jednej miske zmiešame strúhanku so sezamom, soľou, korením a paprikou.

V druhej miske zmiešame cesnak s kefírom.

Kuracie kúsky najskôr obaľujeme v kefíre a potom v strúhankovo-sezamovej zmesi.

Vyprážame na rozpálenej panvici dozlatista. Podávame s čerstvým šalátom a obľúbeným dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)