To je dobrota. Úžasne chutná omáčka s lahodným kuracím mäskom. Jednoducho perfektná večera, ktorá zachutí každému.
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
3 lyžice hladkej múky
2 vajciach
5 lyžíc strúhanky
Soľ a korenie
Olej
Na omáčku:
300 ml smotany na varenie
1 lyžicu masla
100 g strúhaného parmezánu
2 lyžice kyslej smotany
Čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na prúžky. Ochutíme soľou, korením a klasicky obalíme v trojobale. Potom vypražíme dozlatista na oleji a prebytočný tuk odstránime papierovým obrúskom.
Na omáčku si najskôr zahrejeme sladkú smotanu. Keď je smotana teplá, pridáme maslo, parmezán a za stáleho miešania varíme, kým sa syr celkom nerozpustí. Potom zložíme z plameňa a vmiešame kyslú smotanu.
Omáčku prelejeme cez kuracie kúsky a posypeme petržlenovou vňaťou.
Poznámka: Samozrejme, okrem smaženého mäsa, môžete zvoliť pečené, grilované alebo dusené mäso. Výber je len na vás.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: recipeofhealth
text: redakcia