Pečené CHRUMKAVÉ kuracie krídelká so zemiakmi: Nikto neveril, že nie sú vyprážané – fantasticky chutné a šťavnaté!

Vynikajúce a chrumkavé kuracie krídlá pečené v rúre. Vyskúšajte ich podľa stránky napadovy.blog, sú naozaj skvelé, u nás doma nikto neveril, že nie sú vyprážané, ale pečené takmer bez oleja!

Potrebujeme:

550 g kuracích krídel (6 kusov)

7 lyžíc strúhanky (ideálne domácej)

Štipku nasekanej petržlenovej vňate

2 lyžice  parmezánu

...

1 strúčik cesnaku

2 vajcia

Olej

500 g Zemiaky

Soľ podľa chuti

Hladká múka

Postup:

Najskôr si pripravte zemiaky. Ošúpte ich a nakrájajte na kocky.

Zemiaky teraz vložte do misky s vodou – nechajte takto chvíľu máčať. Takto stratia škrob a počas pečnia budú na povrchu chrumkavé a mäkké vo vnútri.

Pripravte prísady na obaľovanie:

Strúhanku zmiešajte so syrom, prelisovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipkou soli.

Teraz kuracie krídla obaľte v múke. S týmto trikom krídla budú veľmi chrumkavé. (Oklepte prebytočnú múku).

Teraz obaľte pomúčené krídla do rozšľahaného vajíčka a obaľte ich predtým pripravenou ochutenou strúhankou.

Kuracie krídlá položtena plech pokrytý papierom na pečenie.

Zemiaky sceďte a pokvapkajte olivovým olejom, štipkou soli a rozmarínom. Dobre premiešajte a pridajte ich na plech ku krídelkám.

Pokvapkajte kvapkou oleja a všetko dajte vo vyhriatej rúre na 190 ° asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay