Namiesto mastných langošov: Vyskúšajte kefírové placky plnené syrom!

Tieto placky sa podobajú obľúbeným lokšiam, avšak nepripravujú sa zo zemiakov, ale z múky a kefíru. Okrem toho ich môžete naplniť syrom, restovanou cibuľkou, hubami alebo inou chutnou náplňou.

Tieto placky sa podobajú obľúbeným lokšiam, avšak nepripravujú sa zo zemiakov, ale z múky a kefíru. Okrem toho ich môžete naplniť syrom, restovanou cibuľkou, hubami alebo inou chutnou náplňou.

Potrebujeme:

3 šálky hladkej múky

1 šálku kefíru

2 vajcia

1 lyžička soli

1 lyžička cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžičky jedlej sódy

1 a ½ lyžičky oleja

300 g strúhaného syra

Na potretie:

Maslo alebo cesnak

Postup:

V miske rozšľaháme 1 vajce s kefírom, soľou, cukrom a olejom.

2 šálky múky a jedlú sódu pridáme do tekutej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta postupne zapracujeme aj zvyšnú múku. Cesto necháme 15-20 minút odpočívať prikryté utierkou.

Cesto rozdelíme na 9 častí a každú rozvaľkáme do tvaru okrúhlej placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň – strúhaný syr zmiešaný s vajíčkom- zavinieme a opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky.

Opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým povrch nie je zlatistý (podobne ako lokše).

Potrieme cesnakom a maslom a môžeme podávať. Vynikajúco chutia s kyslou smotanou! :-)

zdroj: mosfoodnews