plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé cuketové taštičky plnené syrom: Urobte ich pre istotu viac, zmiznú v okamihu!

Výborný tip zo zeleniny, ktorú máme práve v tomto období na stole takmer každý deň. A receptov z nej je skutočne neúrekom – dnes vám prinášame jeden z najobľúbenejších. Tieto cuketové chrumkáče si zamiluje celá rodina!

Výborný tip zo zeleniny, ktorú máme práve v tomto období na stole takmer každý deň. A receptov z nej je skutočne neúrekom – dnes vám prinášame jeden z najobľúbenejších. Tieto cuketové chrumkáče si zamiluje celá rodina!

Potrebujeme:

2 stredne veľké kusy cukety

300 g mozzarelly (3 kúsky po 100 g)

Soľ podľa chuti

4 vajcia

1 hrnček hladkej múky

1 šálku strúhanky

Slnečnicový olej

Postup:

Cuketu dôkladne umyjeme a odrežme oba konce.

Cuketu nakrájame na tenučké plátky, osolíme ich a a necháme chvíľu odležať, kým zmäknú. Aby boli plátky skutočne tenké, môžete si pomôcť krájačom na uhorky. Každý bochník mozzarelly nakrájame na 5 kúskov.

Pripravíme si prísady na trojbal – múku, strúhanku a rozšľahané vajcia. Vezmeme dva plátky cukety a uložíme ich na seba do tvaru kríža. Do stredu – teda na časť, ktorou sa dva plátky dotýkajú, uložíme plátok mozzarelly. Potom všetky 4 časti preložíme cez mozzarellu, čím vytvoríme tvar taštičky. Upevníme špáradlom. Potom každú taštičku obalíme v múke, vajíčku a strúhanke.

Každú taštičku vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes