Fit cuketové kolieska s cesnakom a smotanou: Naučte sa tento trik a pri obaľovaní si už nikdy nezašpiníte ruky!

Fit rýchlovka na večeru, pečená takmer bez oleja!

Potrebujeme:

2 malé cukety

1/2 pohára polohrubej múky (môže byť aj hladká)

Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

2 až 3 polievkové lyžice olivového oleja

1/2 pohára kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 až 3 strúčiky cesnaku

petržlenová vňať

Postup:

Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska asi 0,5 cm hrubé. Následne si pripravíme obyčajné igelitové vrecúško. Do vrecúška nasypeme múku, soľ a čierne korenie. Múku s korením pretrepeme alebo premiešajte a následne do vrecúška vložíme všetky pripravené cukety nakrájané na kolieska. Pretrepeme a je to.

Rúru a predhrejeme na 180 stupňov. Zatiaľ si pripravíme plech na pečenie, ktorý pokvapkáme asi dvoma až troma lyžicami olivového oleja. Plech s olejom dáme do rúry zahriať, vďaka čomu bude cuketa chrumkavejšia. Pečieme asi 15 až 20 minút. Počas pečenia cukety pretočíme na druhú stranu, aby boli upečené z oboch strán a rovnako chrumkavé.

Na dressing si len zmeišame kyslú smtoanu s cesnakom a bylinkami. Pridáme aj najemno nasekané bylinky a koreniny podľa chuti. Upečené cukety podávame s dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto