plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé a voňavé uhorky: Môžete ich zjesť hneď alebo naložiť do pohárov a odložiť na zimu!

Chrumkavé, voňavé a jemne pikantné uhorky, ktoré môžete zjesť ihneď alebo si z nich odložiť na zimu.

Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a keďže sú naozaj veľmi chutné, pripravte si ich podľa tohto receptu inšpirovaného postupom z youtube radšej aj do zásoby!

Potrebujeme:

4 kg uhoriek

100 ml rastlinného oleja

80 g soli

120 g kryštálového cukru

200 ml octu

20 g horčičných semienok

4 hlavičky cesnaku

2 ČL čierneho mletého korenia

Postup:

Uhorky si umyjeme, zalejeme na niekoľko hodín studenou vodou a necháme stáť.

Tento krok je dôležitý preto, aby uhorky ostali chrumkavé. Skúste to aj keď budete robiť iný recept, je to skvelá vychytávka.

Následne ich nakrájame na hrubšie kolieska. 

V samostatnej miske si pripravíme nálev.

Zmiešame ocot, rastlinný olej, cukor, soľ, korenie.

Pridajte aj horčičné semienka a prelisovaný cesnak.

Uhorky zalejeme nálevom, premiešame.

Necháme stáť 3 – 5 hodín pri izbovej teplote.

Občas dôkladne premiešajte. 

Takto pripravené uhorky môžeme konzumovať hneď.

Prípadne ich naplníme do sterilizovaných pohárov, zakryjeme viečkami, poháre dáme do veľkého hrnca s utierkou na dne a naplníme vodou po okraj pohárov. 

Sterilizujeme od okamihu, keď voda zovrie, asi 8 – 10 minút (podľa toho, či máme 0,5 l alebo 1 l poháre).

Viečka dobre uzavrieme, poháre otočíme hore dnom.

Zabalíme do deky a necháme postupne chladnúť. 

Skladujeme v pivnici alebo v špajze.

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes