Chrumkavá pochúťka z obyčajnej cibule. Vyskúšajte ju aj vy!

15

Rozkvitnutá cibuľa – obľúbená chuťovka z cibule, korenín, vajec a strúhanky. Chrumkavá dobrota, ku ktorej sa vynikajúco hodia domáce dressingy, či obľúbené omáčky. :-)

Potrebujeme:

1 veľkú cibuľu

2 vajcia

½ šálky strúhanky

¼ lyžičky soli

Korenie podľa chuti (kajenské korenie, bazalku, tymián, papriku…)

Na dressing:

½ šálky gréckeho jogurtu

2 lyžice kečupu

2 lyžice chrenovej omáčky

¼ lyžičky sušeného oregana

¼ lyžičky sladkej papriky

¼ lyžičky cesnakového prášku

¼ lyžičky soli

Postup:

Cibuľu ošúpeme, vrchnú časť odrežeme a odstránime šupku z povrchu. Spodnú časť  pri koreni necháme neporušenú, aby sa nám cibuľa nerozpadla. Cibuľu obrátime (koreňom nahor) a na povrchu urobíme cca 12-14 rovnakých zárezov. Zárezy nesmú celkom preťať stred cibule, aby držala pohromade.

Pripravíme si misku s vodou a vložíme do nej cibuľu, aby nasiakla.

V samostatnej miske rozšľaháme vajcia. V inej miske zmiešame strúhanku so soľou a koreninami. Cibuľu vyberieme z vody, preložíme na plech a rovnomerne na ňu navrstvíme rozšľahané vajíčko aj ochutenú strúhanku.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút.

Medzitým zmiešame v miske všetky prísady na dressing. Hotovú chrumkavú cibuľu podávame s omáčkou. Každý si môže dopriať svoj chrumkavý kúsok.

Témy:


Pridajte svoj komentár