plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavá, pikantná pečená krkovička: Marináda robí mäso mäkkým a chutným!

Vynikajúci recept na lahodnú pečenú krkovičku, ktorej nikto neodolá.

Krkovička je šťavnatá, nikdy nie je suchá ani tvrdá, upravovať sa dá rôznymi spôsobmi a u nás si na nej vždy pochutnáme.

 

 

Výnimočná a chrumkavá krkovička podľa jednoduchého receptu z portálu sobors.

 

Najšťavnatejšia časť bravčového mäsa je krkovička, ktorá chutí výborne korenená.

Najjednoduchší a najchutnejší spôsob prípravy je vložiť ju do rúry a upiecť do hneda.

 

 

 

Krkovičku marinujeme, takže až do pečenia zostáva v chladničke.

K mäsu sa veľmi hodí charakteristické dochucovanie, namiesto uvedeného môžete použiť čili korenie, rascu alebo horčičné semienka.

 

 

Pri príprave marinády sa vyhnite použitiu soli, keďže bude mäso niekoľko hodín v šťave a základné korenie ho môže vysušiť.

Pred pečením mäso vždy osoľte.

Najlepšie ak použijete kvalitnú morskú soľ.

 

 

Potrebujeme:

8 plátkov krkovičky

Na marinádu:

2 PL horčice

1 ČL cesnakových granúl

trochu slnečnicového oleja

2 PL medu

korenie podľa chuti

1 ČL údenej papriky

Postup:

 

 

Do misky pridáme horčicu, cesnakový granulát a olej.

Ďalej pridáme med, obľúbené korenie, údenú papriku.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Vezmeme ďalšiu misku, do ktorej sa zmestia plátky mäsa.

Plátky mäsa potrieme marinádou z oboch strán a vložíme do misky.

 

 

Ak ostane marináda, polejeme ňou poukladané plátky mäsa.

Marinované mäso zakryjeme hliníkovou fóliou a vložíme ho na noc do chladničky.

 

 

Na druhý deň môžeme mäso opiecť na panvici s trochou oleja (vtedy použijeme soľ).

Prípadne plátky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 35-50 minút do hneda.

 

 

Čas pečenia závisí od hrúbky plátkov a vlastností rúry.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes