Chrumkavá kapustička ako lusk: Továreň na vitamíny, ktoré v zime tak veľmi potrebujeme a zároveň skvelá chuť!

1780

Tento jednoduchý recept zo stránky retete-usoare určite oceníte, pretože s kapustou nie je takmer žiadna robota, je chrumkavá a chutí výborne!

Potrebujeme:

na 1 kg kapusty

150 – 200 g mrkvy

25 g soli (1 PL)

3 – 5 guličiek čierneho korenia

2 – 3 bobkové listy

Postup:

1. Kapustu si nakrájajte najemno alebo nastrúhajte na špeciálnom strúhadle.

2. Osoľte a jemne premiešajte rukami.

RADA: Na 1 pohár s objemom 3 l potrebujete 3 kg kapusty.

3. Mrkvu si očistite a postrúhajte na hrubom strúhadle.

4. Do čistej suchej sterilizovanej nádoby vložte čierne korenie, potom striedajte kapustu s mrkvou a vrstvy dobre natlačte.

5. Do stredu nádoby pridajte 2 – 3 bobkové listy.

6. Pohár s kapustou vložte do misky a nechajte ho stáť pri izbovej teplote 24 hodín prikryté viečkom (nie zavreté).

RADA: Počas tejto doby kapusta pustí šťavu. Ak spozorujete, že po 1 dni v pohári nie je tekutina, nalejte doňho prevarenú a ochladenú vodu. Nie je to nič vážne, len kapusta nebola veľmi šťavnatá a preto jej treba takto pomôcť.

7. Po 24 hodinách začne kapusta kvasiť a aby nebola horká, treba ju pomocou ostrého predmetu pravidelne poprepichovať (aspoň 2-krát denne).

8. O 2 dni sa na povrchu objaví pena.

9. Na 3. deň ochutnajte, či sa vám zdá dosť kyslá a chutná. Ak áno, nádobu dobre uzavrite viečkom a skladujte v pivnici alebo na inom chladnom mieste.

Ako vidíte, recept je naozaj veľmi jednoduchý a takto pripravená kapusta je chrumkavá a veľmi chutná.

Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár