Ak existuje niečo ešte lepšie ako nakladané uhorky, je to práve cuketa. Je veľmi lahodná a perfektne sa hodí ako príloha ku každému obedu.
Potrebujeme:
Cuketa 2-3 kusy
Cesnak 2 strúčiky
Soľ 1 lyžička
Ocot 40 ml
Kôpor ½ zväzku
Chilli paprička ½
Kúsok paradajky alebo papriky (voliteľné)
Cukor 1 lyžička
Postup:
V dolnej časti litrovej nádoby pridáme kôpor, nakrájané strúčiky cesnaku, feferóny.
Umiestnite kúsky cukety pevne do pohára. Pridajte soľ, cukor a ocot. Naplňte pohár vriacou vodou rovno z kanvice a zatvorte.
Sterilizujte, až kým sa farba zeleniny nezmení na zelenožltú. Roll marinované cukety na zimu v bankách a zabaliť až do vychladnutia.