Chrumkavá cuketa so syrom pečená v rúre. Chutí lepšie, ako vyprážaná – RECEPT !

Cuketa je úplne rovnaká chrumkavá a šťavnatá ako vyprážaná na panvici. Ale proces varenia bude mnohokrát rýchlejší.

Potrebujeme:

– mladá cuketa, 500 g;

– múka, 2 lyžice;

– syr 50 g;

– zeleninový olej;

– bylinky

...

– soľ

– korenie

– oregano

– suchý cesnak

– paprika

– čili

Postup:

Cuketu umyjeme a osušíme papierovými utierkami nakrájanými na kolieska hrubé 5 mm.

Osolíme a necháme pôsobiť 15 minút, potom scedíme a osušíme papierovými utierkami.

Plech pokryte papierom na pečenie.

Múku zmiešajte so soľou, korením a všetkým korením podľa svojich predstáv, nalejte zmes do vrecka a na rovnaké miesto vložte cuketu.

Vrecúško pretrepte a cuketu preložte na plech.

 

Posypte plátky strúhaným syrom a pošlite ich do rúry, predhriatej na 210 stupňov.

Pečieme asi 15 – 20 minút.

Pri podávaní posypeme nasekanými bylinkami.

Je veľmi chutné podávať cuketu s rôznymi omáčkami, napríklad s kyslou smotanou s cesnakom a bylinkami, s čerstvými zeleninovými šalátmi, mäsovými a rybími jedlami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay