Cuketa je úplne rovnaká chrumkavá a šťavnatá ako vyprážaná na panvici. Ale proces varenia bude mnohokrát rýchlejší.
Potrebujeme:
– mladá cuketa, 500 g;
– múka, 2 lyžice;
– syr 50 g;
– zeleninový olej;
– bylinky
– soľ
– korenie
– oregano
– suchý cesnak
– paprika
– čili
Postup:
Cuketu umyjeme a osušíme papierovými utierkami nakrájanými na kolieska hrubé 5 mm.
Osolíme a necháme pôsobiť 15 minút, potom scedíme a osušíme papierovými utierkami.
Plech pokryte papierom na pečenie.
Múku zmiešajte so soľou, korením a všetkým korením podľa svojich predstáv, nalejte zmes do vrecka a na rovnaké miesto vložte cuketu.
Vrecúško pretrepte a cuketu preložte na plech.
Posypte plátky strúhaným syrom a pošlite ich do rúry, predhriatej na 210 stupňov.
Pečieme asi 15 – 20 minút.
Pri podávaní posypeme nasekanými bylinkami.
Je veľmi chutné podávať cuketu s rôznymi omáčkami, napríklad s kyslou smotanou s cesnakom a bylinkami, s čerstvými zeleninovými šalátmi, mäsovými a rybími jedlami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)