Vyprážané hranolky nemajú šancu: Potrebujete 3 zemiaky, prášok do pečiva a kukuričný škrob – tieto CHRUMKÁČE majú najväčší úspech!

Vynikajúce domáce chrumkáče zo zemiakov, ktoré tromfnú aj klasické zemiakové hranolky.

Deti ich zbožňujú a je jedno, či ich pripravíte na slano, alebo na sladko.

 

 

Výsledok je zakaždým fantastický a navyše aj rýchlo pripravený.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Najlepší dezert, ktorý môžete skúsiť .

A na celú túto parádu vám stačia len 4 prísady.

Potrebujeme:

– Zemiaky 400 g

– kukuričný škrob 3 lyžice

– prášok do pečiva 1 lyžička

– kr. cukor 3 lyžice

Postup:

 

 

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.

Teraz dáme zemiaky do vody.

Privedieme do varu.

Varíme asi 15 minút.

Alebo varíme podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.

 

 

Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme.

Pridáme kukuričný škrob.

Pridáme aj prášok do pečiva.

Vďaka tomuto malému triku bude výsledok veľa chrumkavejší.

 

 

Teraz pridáme cukor – ak chcete menej sladké, prípadne slané zemiakové chrumkáče, uberte cukor a pridajte soľ.

Teraz vymiešame jednotné cesto.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko.

Cesto nakrájame na výsledné tvary – kosoštvorce.

 

 

Teraz si na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

Tvary vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Podávame s obľúbenou omáčkou, alebo aj len samé.

 

 

Tieto chrumkáče sú výborné na sladko aj na slano.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels