Chlpaté knedle (klouzáky) podľa deda šéfkuchára – najrýchlejší a najlepší recept: Chuť bezkonkurenčná!

Starý recept po dedovi šéfkuchárovi, ktorý bol svojimi knedličkami preslávený. Takto ich pripravujeme už roky, sú veľmi chutné a jemné, najradšej ich máme s opraženou slaninkou a kapustou.

Potrebujeme:

1 kg zemiaky surové
soľ
1 ks vajcia
150 g hrubá múka (100-150) – múku pridávame podľa toho, koľko šťavy zemiaky pustia
60 g strúhanka

Postup:

Zemiaky jemne nastrúhame, vylúhovanú vodu čiastočne zlejeme a potom zemiaky zmiešame s vajcom, soľou, múkou, strúhankou. Dobre premiešame, lyžicou naberáme cesto a v ruke ho trochu vytvarujeme.

Cesto hneď hádžeme do vriacej vody, trochu osolenej, varíme 8-10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.