plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na trojobal, toto vylepšenie je úplne fantastické: Chlpaté bravčové rezne s náplňou, netreba k nim ani prílohu!

Tieto rezne robím veľmi často, kedže sú u nás populárnejšie, ako tie klasické v trojobale.

Šťavnaté mäsko, lahodná náplň a chrumkavý zemiakový kabátik. Tieto rezne robím veľmi často, kedže sú u nás populárnejšie, ako tie klasické v trojobale. A netreba k nim ani špeciálnu prílohu, ja len nakrájam čerstvú zeleninu zo záhrady, prípadne spravíme jednoduchý zeleninový šalát.

Potrebujeme:

450 g bravčovej krkovičky alebo kuracích pŕs

200 g húb

150 g tvrdého syra

1 cibuľu

Soľ a korenie

Kôpor alebo petržlenovú vňať

2-4 zemiaky

2 vajcia

Hladkú múku

Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na panvici dozlatista. Syr nastrúhame a kôpor nasekáme nadrobno. Rovnako nakrájame aj huby. Huby pridáme k cibuli a opražíme domäkka.

Mäso nakrájame na plátky a rozklepme. Cibuľovo-hubovú zmes zmiešame so syrom a kôprom. Na každý kúsok mäsa navrstvíme približne 1 lyžicu tejto zmesi. Potom mäso zrolujeme tak, aby náplň bola uprostred.

4

V samostatnej miske rozšľaháme vajcia, do ďalšej nasypeme múku a nakoniec si pripravíme aj misku a hbnoký tanier do ktorého dáme očistené nastrúhané zemiaky. Rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhaných zemiakoch. Rukami kúsky zemiakov priptáčame na povrch mäsa, aby krusta držala pohromade.

1

Fašírky smažíme v rastlinnom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes