Chlieb v syrovo-smotanovom cestíčku

Tiež obľubujete starú dobrú klasiku – chlieb vo vajíčku? U nás doma je táto jednoduchá a rýchla pochúťka veľmi populárna. Odkedy som však vyskúšala menšiu úpravu klasického receptu, z obyčajného chlebíka vo vajíčku je vyhlásená pochúťka, po ktorej sa zapráši, len čo ju položím na stôl. Navyše, je to skvelý spôsob ako zužitkovať starší chlieb. Vyskúšajte sami a uvidíte, že aj zlatá klasika vás môže milo prekvapiť.

Potrebujeme:

Krajce chleba

50 g strúhaného syra

3 lyžice kyslej smtoany

1 lyžicu zelených byliniek (petržlenová vňať, kôpor, pažítka) – môžeme použiť aj sušené bylinky

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

...

Postup:

V miske zmiešame vajíčka so smotanou a strúhaným syrom. Pridáme bylinky, soľ, korenie a vymiešame cestíčko.

Krajce chleba obaľujeme v pripravenom cestíčku a vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok