plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne chutný vianočný chlieb pripravený bez rúry!

Neuveriteľne chutný, jednoduchý a cenovo dostupný voňavý chlieb, ktorý sa výborne hodí aj na vianočný stôl.

S cesnakom a kôprom  – budete ľutovať, že ste recept doteraz nepoznali.

 

 

Famózny recept na netradičný chlieb na panvici z youtube kanála Przepisy od Olgi.

Potrebujeme:

250 ml vody

1 PL kryštálového cukru

7 g suchého droždia

1 ČL soli

450 g hladkej múky

30 ml rastlinného oleja

kôpor

2-3 strúčiky cesnaku

60 g masla

2 PL rastlinného oleja

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.

Pridáme cukor, droždie.

Dobre premiešame.

 

 

Misku prekryjeme na 10 minút utierkou, kým sa droždie nerozpustí.

Pridáme soľ.

 

 

Potom cez sitko preosejeme múku.

Dobre premiešame.

Rukou vymiesime lepkavé cesto.

 

 

Na cesto nalejeme olej, vyberieme ho z misy a do hladka vymiesime.

Misu pomastíme olejom.

Vložíme cesto, prekryjeme fóliou.

Utierkou a odložíme na 40 minút na teplé miesto.

 

 

Z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch a znova ho vymiesime.

Cesto rozdelíme na 8 častí a zrolujeme ich do guliek.

 

 

Guľky z cesta naukladáme na suchú panvicu.

Panvicu prekryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.

 

 

Do menšej misky pridáme nasekaný kôpor a na jemno nastrúhaný cesnak.

Panvicu preložíme na sporák, prekryjeme a na miernom ohni pečieme 15 minút.

 

 

Po uplynutí doby odstránime pokrievku.

Cesto prekryjeme papierom na pečenie a táckou.

 

 

Cesto vyberieme z panvice.

Chlieb otočíme.

Pečieme pod pokrievkou na miernom ohni 8-10 minút.

 

 

V malom hrnci roztopíme maslo.

A nalejeme ho do misky s kôprom a cesnakom.

Pridáme olej a vareškou dobre premiešame.

 

 

Keď chlebík vychladne, potrieme ho cesnakovou omáčkou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes