Chlieb už nekupujem: Nový perfektný recept na rýchly chlieb!

Tento recept na úžasný domáci chlieb mám od mojej starej mamy, ktorá ho pravidelne piekla.

Samotná príprava je nenáročná a zvládne ju aj začiatočník.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na najchutnejší domáci chlieb z youtube kanála Brot backen mit Maria.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g pšeničnej múky

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

6 g suchého droždia

kôpor

210 ml vody

30 ml slnečnicového oleja

Postup:

Do hlbokej misky preosejeme múku.

Pridáme cukor a soľ.

 

 

Nasypeme droždie, vareškou premiešame a v strede spravíme priehlbinu.

Potom pridáme nasekaný kôpor.

 

 

Do stredu nalejeme teplú vodu a olej.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Rukami vymiesime cesto.

Cesto vyložíme na tvrdú podložku a dobre premiesime.

 

 

Misku vymastíme olejom a vložíme cesto.

Prekryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 15-20 minút.

 

 

Nakysnuté cesto vyberieme na podložku a valčekom rozvaľkáme na tenkú vrstvu.

Cesto zrolujeme a okraje prištipneme prstami.

 

 

Cesto opäť zrolujeme a valčekom rozvaľkáme (viď video).

Potom cesto ešte raz zrolujeme do tvaru chleba a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Chlieb prekryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť 15-20 minút.

V malej miske zmiešame olej s mliekom a zmesou potrieme chlieb.

 

 

Vrch posypeme múkou a pomocou žiletky urobíme zárezy.

Chlieb vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Hotový chlebík môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn