Rýchly recept na chlieb bez droždia pre ťažké dni: Zamiešate a hneď sa pečie!

2086

Tento chlebík som našla v mojej kuchárskej knihe ako „Írsky chlebík bez droždia“. Kedže droždie doma nemám a kváskovanie som zatiaľ neskúšala, bolo to presne to, čo som hľadala.

Potrebujeme:

250 g hladká múka

250 g celozrnná pšeničná múka

1 KL sóda bikarbóna

1/2 KL soľ

300 ml cmar

Postup:

V miske zmiešame obe múky so soľou a sódou bikarbónou.

V múke urobíme jamku a vlejeme cmar. Miesičom na elektrickom šľahači spracujeme obe suroviny na cesto.

Dosku posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Rukami vytvoríme guľu a položíme na plech alebo misu vyloženú papierom na pečenie.

Guľu mierne stlačíme, aby vznikol bochník s priemerom asi 20 cm.

Ostrým nožom bochník hlboko narežeme, nesmime ho však úplne prerezať. Povrch posypeme trochou celozrnnej múky.

V horúcej rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme do zlatohneda 30 minút.

Chlieb je upečený, keď po poklepaní na spodnú stranu znie duto.

Ak znie tupo a nezreteľne, pečieme ho ešte ďalších 3-5 minút. Chlieb vyberieme z rúry a dáme vychladnúť na mriežku. To je všetko

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár