plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie chlebové placky: Neuveriteľne jednoduché a rýchle!

Pripravte si doma nadýchané a jemné placky podľa jednoduchého a rýchleho receptu.

Sú mimoriadne lahodné, jeden kus vám nebude stačiť.

 

 

Lahodné a jemné placky pripravené podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

400 ml vody

200 ml mlieka

90 ml rastlinného oleja

2 PL kryštálového cukru (40 g)

1 PL instantného droždia (10 g)

1 ČL soli (8 g)

840 g hladkej múky

200 g masla

Postup:

Do väčšej misky nalejeme teplú vodu.

Pridáme teplé mlieko, olej, cukor a droždie.

Premiešame metličkou, aby sa droždie rozpustilo.

Potom nasypeme múku a soľ.

Premiešame špachtľou.

Následne pridáme zvyšok múky.

Pokračujeme v miesení rukami, kým nám nevznikne cesto.

 

 

Cesto v mise prekryjeme fóliou.

Necháme odstáť aspoň 45 minút, aby sa rozvinulo.

Cesto uložíme na pomúčený stôl, prstami rozvaľkáme.

Roztiahneme a rozdelíme na 18 častí.

 

 

Z nakrájaných častí cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba.

Na cesto nanesieme zmäknuté maslo.

Po piatich minútach cesto trochu zarovnáme a naukladáme na seba.

Vytvoríme 6 skupín po troch kusoch (viď video).

 

 

Cesto necháme 5 minút odstáť.

Potom ho rukami roztlačíme do tvaru taniera.

Vonkajšie strany zahneme dovnútra, aby sme dosiahli tvar väčšej buchty.

Potom cesto posypeme múkou.

Teraz ho roztlačíme rukami z obidvoch strán, aby nám vznikol kruhový tvar.

 

 

Placku položíme na panvicu.

Pečieme na strednej teplote asi 5 minút z každej strany.

Dohneda upečené placky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes