Keď sa nám nechce ísť na chlieb, vždy robím tieto placky: Žiadne kvasnice a chutia fantasticky (RECEPT)!

Vynikajúca a hlavne rýchla náhrada chlebíka bez droždia, ktorú zvládnete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na domáce pečivo, alebo vám bude doma chýbať čerstvý chlebík.

Recept podľa Еда на любой Вкус.

 

 

Potrebujeme (8 ks):

kefír – 500 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

jedlá sóda – 5 g

soľ – 4 g

múka hladká – 600 g

rastlinný olej – 15 ml.

trochu mlieka (kefír, vajcie) – na potretie

Postup:

V miske ziešame kefír s jedlou sódou, múkou a soľou.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto, na pomÚčenej doske ho premiesime.

Potrieme ho olejom, aby sa s lepivou hmotou lepšie pracovalo.

Cesto dáme do misky, prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať.

 

 

Potom cesto rozdelíme na menšie časti.

 

 

Z ktorých vyformujeme placky.

 

 

Do placiek urobíme prstom jamky a potrieme trochou mlieka (ja som skúsila aj potrieť žĺtkom).

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 230-250 stupňov 10-15 minút.

 

 

Placky som pred pečením potrela aj zvyšným žĺtkom, ktoré mi ostalo z pečenia štrúdle.

Ale nemusíte ich potierať vôbec, sú vynikajúce.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: