plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálne zemiakové placky namiesto CHLEBA: Najlepšia náhrada pečiva BEZ droždia, nestíham ich piecť!

Vynikajúca náhrada chlebíka - vyskúšajte tie fantastické zemiakové placky bez droždia a kysnutia.

Vynikajúca náhrada chlebíka – vyskúšajte tie fantastické zemiakové placky bez droždia a kysnutia.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

200 g hladka muka

4 PL rastlinný olej (nie olivovy) + olej na opekanie placiek

Vodu teplú – cca 150 ml

Náplň:

300 g zemiaky

sol

čerstvo namleté korenie

Petržlenová vňať

červená paprika

Postup:

 

 

Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode domäkka.

Scedíme, necháme trošku vychladnúť.

 

 

Zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle.

Pridame do nich korenie, papriku a soľ.

Vmiešme aj nadrobno nakrájanú vňať.

 

 

Všetko vymiešame, poprípade ešte dosolíme a vytvoríme gulu.

Cesto:

Pripravíme si teplú vodu…. cca 150 ml plus, mínus.

 

 

Do preosiatej múky pridáme olej.

Pridáme aj trošku soli a polovicu vody.

 

 

Prstami vypracúvame cesto a vodu si stále dolievame podľa potreby.

Tekutinu (olej aj vodu) si pridavajte podľa potreby tak, aby bolo cesto mäkké a redšie ako obyčajne.

Vypracuváme cesto tak 5 minut.

 

 

Cesto je kompaktné, plastické a poddajné.

Prikryjeme ho a necháme 30 minút odpočívat.

Cesto rozdelíme na 8 rovnakých guličiek a to isté urobíme aj so zemiakovou hmotou.

 

 

Každú guľku cesta rozvaľkáme (ja som musela podsypávať) na premier cca 15 az 20 cm.

Do stredu kruhu dáme guľku zemiakovej hmoty placky cesto+guľka.

Zemiakovú hmotu zabalíme do cesta a rozvaľkáme na placku  s priemerom asi 10 cm.

 

 

S cestom sa mi pracovalo skvele, netrhalo sa.

Panvicu vytrieme olejom a rozohrejeme. Placky opekáme z každej strany do zlata (cca po 1 az 2 minutach).

Po upečení môžeme potrieť rozpusteným maslom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes