plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto plnené placky som sa naučila pred rokmi v Taliansku a sú neskutočné: Ponúkam ich návštevám namiesto chlebíčkov!

Vynikajúca pochúťka z chlebového cesta a lákavej náplne.

Tieto chlebové placky plnené šunkou a syrom sú v Taliansku veľmi obľúbené.

 

 

Chuť trochu pripomína slovenské osúchy, ale podľa mňa je cesto oveľa jemnejšie.

Príprava nie je nijako náročná a je to vážne dobrota.

Už pri ich pečení sa vám budú pri tej vôni zbiehať slinky.

 

 

Ak sme vám urobili chúťky, tak poďme na to.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky extra špeciál

1/2 kocky droždia

300 ml vody

soľ

extra panenský olivový olej

oregano

Náplň:

 

 

150 g šunky, slaniny alebo originál prosciutto

150 g obľúbeného syra

voliteľné:

olivy

kapary

Postup:

Do misky si dáme vlažnú vodu, namrvíme do nej droždie.

 

 

Rozmiešame vidličkou kým sa nerozpustí.

V menších dávkach pridávame preosiatu múku.

Osolíme a miešame až kým nevypracujeme homogénne cesto.

 

 

 

Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 – 2 hodiny.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku.

Cesto roztiahneme rukami tak, aby ostalo čo najtenšie (cca 0,5 cm).

 

 

Potom vykrojíme kruhy s priemerom cca 5-6 cm.

Do stredu kruhu vložíme šunku a syr.

Môžeme pridať olivy, prikryjeme ďalším kruhom cesta a kraje poriadne spojíme.

 

 

Povrch potrieme trochou olivového oleja a posypeme štipkou oregana.

Plech pokryjeme papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri 250 stupňoch.

 

 

Necháme vychladnúť a podávame napríklad k vínku, alebo len tak ako slanú pochúťku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes